Domáce špaldové bielkovinové bagle
Hľadáš v supermarketoch pečivo, ktoré plne zasýti a stále nie si v tom úspešný?
Rýchly recept na špaldové bielkovinové bagle ti pomôže tento problém vyriešiť.
250g múka hladká špaldová
250g grécky 0% jogurt
3g soľ
10g prášok do pečiva
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 5 kúskov približne rovnako veľkých. Z odkrojeného kúsku si urobíme valček, ktorý ušúlame do valčeka dlhého cca 20cm a hrubého cca 2 cm. Následne z neho formujeme bagel. Bagle poukladáme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami podľa chuti. ( Ja pridávam sézamové, no môžu byť tekvicové, ľanové, poprípade môžme posypať makom.)
Bagle zvyknem jedávať naslano, no môžme kľudne jesť i nasladko, najlepšie keď sú posypané makom, vtedy budú chutiť ako lupačka.